21 december 2010

Lieve Hema

Sok Hema
Je bent mijn lievelingswinkel. Echt waar, snoeihard.
Leuk design, leuke spullen, fijn ondergoed, goede tampons. En hele belachelijke sokken. Vrouwensokken dan. Met de herensokken is niets mis.
De vrouwensokken van de Hema hebben echter kleurtjes en bloemetjes en streepjes en balletjes. Daarnaast zijn ze tragisch dun en soms van schrikbarend slechte kwaliteit. Ja, dit is een klacht waarbij bijvoeglijke naamwoorden noodzakelijk zijn.

Want de Hema denkt dat wij vrouwen graag in infantiele sokjes rondlopen. Dat wij niets geven om warmte en dat we alleen maar hevig terugverlangen naar onze kindertijd.


Wat denken jullie nu echt?
Dat volwassen vrouwen midden in de winter dunne sokjes willen hebben om in onze pumps te proppen?
Nee hè, dat kan niet hoor!

Of dat wij onopvallend op het schoolplein willen staan te midden van kleine meisjes die graag toverstokjes op hun sokjes hebben?
Nee toch, dat gaat niet hè?
Ik wil helemaal niet weten welke gedachte er achter zit of welke buitenlandse partij op welke zwarte markt gekocht is. Of van welke vrachtwagen deze bagger is gevallen.
Ik wil het niet begrijpen.
Ik wil hele normale warme sokken voor vrouwen in die geweldige winkel van jullie! In hele normale kleuren!
En graag een beetje op tijd want de Hema die ze bij mij om de hoek aan het bouwen zijn is met een paar maanden klaar en dan wil ik ze zo uit het rek kunnen plukken. Gewone, normale, fatsoenlijke vrouwensokken!


5 opmerkingen:

 1. Exact mijn probleem. We hebben natuurlijk Scapino, Houtbro(n?)x en de Zeeman nog, maar die stof is niet zo lekker. H&M heeft de fijnste, maar na 5x wassen schemert je hiel er al doorheen. De markt, misschien? Maar daar beginnen ze al aan je kop te zeuren als je maar in de buurt van het kraampje staat.
  Nee, inderdaad, je hebt gelijk, de Hema moet fatsoenlijke sokken gaan verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier al jaren hele fijne van de Action, ik koop ze ook steeds weer bij want het zijn geen actiesokken, ze blijven komen. tot nu toe. Zacht en warm en unikleuren. Wel slofjes aan op harde vloeren, anders zie H&M hierboven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh. Die tampons van de Hema, dat is dus wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Novy: die tampons staan op mijn lijstje van 10 beste vondsten ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmmm, normale sokken weten wij helemaal niet te beloven :)
  Maar wie op zoek is naar duurzame, onslijtbare, superkwalitatieve sokken met een (zotte) kleur of print, kunnen we wel helpen: www.zottesokken.be is onze soon-to-be online sokkenwebshop.
  Neem er vanaf oktober 2012 gerust een kijkje of volg onze lancering op www.facebook.com/ZotteSokken. Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen