zondag 21 november 2010

Protestachtig

Ik verwachtte een georganiseerd protest. Niet zo'n halfbakken "Oja, misschien moeten we dit vraagteken maar niet doen jongens", en een speech door iemand die koud 2 jaar in Groningen woont en die gezien zijn gehaspel in het spontane opnoemen van culturele instellingen niet weet dat cultuur meer inhoudt dan de podiumkunsten en die ook nog eens niet de tegenwoordigheid van geest heeft om in te spelen op dat "Oja, dat moeten we maar niet doen jongens", en die daarnaast op vakbondswijze de druilerige dag als metafoor neemt en echt waar, het WAS niet eens druilerig!
IMG_0197 In het publiek zag ik veel bekende organisatoren staan, waaronder Ron Glasbeek en Ingeborg Struyk. Zet dat ongelimiteerde hoofd van Luuk Verpaalen bij deze 2 en je krijgt een écht protest waarbij de fakkelvlammen tot de top van de Martinitoren zouden reiken.
En dan is de volgende ochtend op de site van ons eigen Dagblad geen enkele foto, geen enkel verslag te vinden. Wel over Den Haag en Amsterdam en Arnhem en Venlo. Maar niet over Stad.
Alsof de stadsredactie dacht dat dit typisch iets voor de cultuurredactie was en de cultuurredactie geen verslag wilde doen van de eigen ondergang en aanstaande overbodigheid en het naar de Stadsredactie af had geschoven.Maar dat ze dat dan niet van elkaar wisten.
Wanneer gaan we hier iets aan doen?
Wanneer gaan we protesteren tegen onze eigen tekortkomingen?
Wanneer laten we buiten onze programma's om zien hoe ludiek en wereldverrijkend en spannend en raadselachtig en bijzonder en de lijm en de enige echte onderhuidse samenleving we écht zijn?

Nee, ik ben teleurgesteld.

3 opmerkingen:

 1. En gelijk van dik hout zaagt men planken... Hup Moniek!

  Ik vond de spreker ook bepaald niet begenadigd en knullig en onduidelijk wás het, maar protestdemonstraties zijn lang geleden dus we moeten het helemaal opnieuw leren. Ik hoop dat het anders wordt dan toen, want dik 2 uur in de regen staan te blauwbekken en luisteren naar tientallen organisaties met allemaal hun eigen hang-up is geen pretje.

  En dat Dagblad zal ik wel nooit begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik stel voor om vanavond rondom 7 uur buiten op de stoep te gaan staan. Laten we met zijn alle schreeuwen. Gewoon individueel want er is zoveel wat AANDACHT nodig heeft! Kunst en Kultuur, elitair? De noodzaak is niet zichtbaar...waar blijft de WINST!! Snap die teleurstelling wel! Schreeuw in de Woestijn. Ik over een weiland. Hoezo niet in de Stadkrant...schande! Groet Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Catharina: Je hebt vast gelijk, alle begin is moeilijk en moet met babystapjes worden opgebouwd.
  De volgende keer wordt er vast meer gebruik gemaakt van dat enorme organisatietalent dat in Stad aanwezig is, en wie weet is dan zelfs onze eigen Stadsdichteres op het podium uitgenodigd!

  BeantwoordenVerwijderen